Cranio-sacrale kinesiologie

De delen van de schedel (cranium) zijn door een elastische stof met elkaar verbonden. De diverse delen van de schedel maken daardoor lichte bewegingen in de vorm van open-dicht. Deze beweging kent een vast ritme. Dit ritme kan verstoord worden door bijvoorbeeld een moeilijke geboorte, een hersenschudding, paniek, haarverf, haarlak, angst, gifstoffen, medische ingrepen, etc. De gevolgen hiervan kunnen zijn: hoofdpijn, rugpijn, problemen met waarnemen, problemen in het hormoonsysteem, concentratieproblemen, spijsverteringsproblemen (baby's), problemen in ledematen, onbalans tussen linker- en rechter hersenhelft, zenuwproblemen, allerlei vormen van stress en nog veel meer.

Cranio-sacrale kinesiologie is en prachtige vorm van specialistische kinesiologie, gericht op het verbeteren van de werking en het ritme van de schedelnaden. Bovengenoemde klachten kunnen er door geheel of gedeeltelijk worden hersteld (al dan niet in samenwerking met een orthomanueel arts). Ook bij het corrigeren van trauma's een geweldig hulpmiddel.

De correctie geschiedt in combinatie van kinesiologische technieken en zachte manuele correcties op de schedelnaden. De correcties zijn over het algemeen blijvend van aard. Het hele systeem heeft er baat bij.

is mijn klacht te behandelen?

Vul hier je klacht en contactgegevens in en binnen
1 dag ontvang je antwoord.