Educatieve kinesiologie

Moeilijke kinderen? Ze zeggen dat mijn kind ADHD heeft....klopt dat wel?  Oei die CITO toets...Mijn dochter zegt dat ze wil weglopen; ze is pas elf jaar oud... Mijn kind wordt gepest op school en kan daardoor niet leren. Weet u iets tegen concentratiestoornissen? Mijn kind wordt slecht opgevangen op school; wat moeten we doen?

Er zijn vele problemen met kinderen waarbij medicatie of reguliere therapie niet direct wenselijk is. Soms worden kinderen onnodig verwezen naar psychologen of begeleidingscentra. Het is beter om na te gaan of opvoedingsproblemen mogelijk een rol spelen. Niet zelden is dat het geval. In mijn praktijk zie ik vaak dat de combinatie van een bijgestelde opvoeding naast kinesiologische correcties een effectieve remedie is.

Niet zelden werk ik met ouders aan de overtuigingen die ze hebben t.a.v. hun kind. Meestal zijn deze overtuigingen afkomstig uit hun eigen kindertijd en de daar opgelopen emotionele schade. Gedragsproblemen kunnen soms ook het gevolg zijn van vaccinaties, van een moeilijke zwangerschapstijd of bevalling, van onjuiste voeding of van tekorten aan bepaalde stoffen. Soms zijn die tekorten er al vanaf de zwangerschapstijd. Met deze vorm van specialistische kinesiologie is er veel te bereiken. Samenwerken met scholen en leerkrachten is voor mij vanzelfsprekend. ik overleg met huisartsen.

Bij gedragsproblemen speelt voeding een onmiskenbare rol. In mijn praktijk test ik per kind de voeding door en door uit; ik heb de ervaring dat veel gedragsproblemen veroorzaakt worden door voeding die negatief werkt op het geheugen en zenuwstelsel van een kind. Per kind is dit verschillend. De moeite van een sessie meer dan waard. 

is mijn klacht te behandelen?

Vul hier je klacht en contactgegevens in en binnen
1 dag ontvang je antwoord.